Lessen

 

Abyasa biedt Hatha Flow, Vinyasa Flow en Gentle Flow lessen aan. De lessen worden gegeven in kleine groepjes met veel persoonlijke aandacht en zorg. Ook biedt Abyasa deze zomer in samenwerking met Balanzs Yoga een strandles aan bij Bora Bora. Zie hieronder een beschrijving van de verschillende lessen.

 *

Hatha Flow

De Hatha Yoga lessen zoals we ze van Abyasa kennen: lessen die bouwen aan een sterke fundering in de practice van yoga. Unieke, intensieve en uitdagende Hatha lessen. Sterker en buigzamer worden, inside-out.De focus in de lessen ligt op bewustwording van de ademhaling, zonnegroeten en de alignment van de houdingen, uitgevoerd in een flow. Een les met balans tussen statische en dynamisch, waarin er zowel tijd is om de basics te leren als om de verdieping te vinden.

Vinyasa Flow

De Vinyasa lessen zijn dynamischer dan de Hatha Flow lessen, de nadruk ligt nog meer op flow; het verbinden van de asana’s door bewegingen op het ritme van de ademhaling, waardoor beweging en ademhaling een wordt. Hierdoor bouwen deze lessen verder aan uithoudingsvermogen en kracht. Uitdagende en speelse lessen, nog steeds geschikt voor iedereen, als je maar van een beetje uitdaging houdt.

Gentle Flow

 Een les waarin je terug gaat naar de basics: pranayama, meditatie en een relaxte flow van asana’s. Heel geschikt om terug te komen bij jezelf, terug te komen bij de basis van de asana’s, in periodes van blessures (versterkt het herstel) of gewoon om heerlijke wakker te worden op je zondagochtend. Een les die zorgt dat je energie weer gaat stromen!

Yin/Yang Yoga op het strand

Altijd bestaande uit een combinatie van inspanning en ontspanning, is deze les perfect aan te passen op het weer. Meer Yang – activiteit, dynamiek en flow – als het weer daar om vraagt en wat meer Yin – ontspanning, rust en stilte – als het bloedje warm is ;).

*

Alle fysieke vormen van yoga vallen onder de noemer Hatha Yoga. Hatha betekent zon/maan en yoga betekent eenheid. Hatha yoga is dus een manier om eenheid en balans te creëren tussen uitersten; tussen zon en maan, kracht en flexibiliteit, activiteit en rust, ontspanning en inspanning. De lessen bestaan da nook uit een goede balans tussen voorover buigingen, achterover buigingen, zij-strekkingen, balanshoudingen, heupopeners en twisthoudingen.

De term Vinyasa betekent zowel ‘breathing movement system’ als ‘to place in a special way’. Deze term verwijst naar het ritme en de flow en de volgorde van het uitvoeren van de houdingen – ritme en flow die voortkomen uit het ritme van de ademhaling. Het lichaam, de geest en de adem worden hierbij een. Alle lessen bij Abyasa zijn dus zowel Hatha als Vinyasa lessen, toch ligt de nadruk in de verschillende lessen op andere facetten.

*

Niveau

 Abyasa Yoga geeft lessen aan beginners en intermediate studenten die op zoek zijn naar meer verdieping. Waar jij begint, wat jouw tempo is, wat je tegen komt, is geheel persoonlijk, ieder loopt zijn eigen weg. Abyasa yoga eert dit principe en staat voor het creëren van een vertrouwde omgeving waarin iedereen zichzelf mag zijn. De lessen zullen gegeven worden in kleine groepjes van maximaal 7 mensen. Zo is er ruimte voor ieders energie, voor verschillende niveaus en vooral: persoonlijke aandacht. 


De lessen worden gegeven in de ruimte van Sawadee Massage – Thaise yoga praktijk; een hele strakke, rustige en intieme ruimte – zonder afleiding van spiegels.

*

Individuele Lessen

Waar jij begint, wat jouw tempo is, wat je tegen komt, is geheel persoonlijk, ieder loopt zijn eigen weg. Naast groepslessen is er dan ook de mogelijkheid individuele lessen en begeleiding te krijgen.

De individuele lessen zijn geheel ‘op maat gemaakt‘, bij Abyasa Yoga steken wij graag veel tijd en energie in het behandelen van specifieke klachten, aandoeningen, doelen of wensen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld helpen met ademhalingsoefeningen ter preventie van astma aanvallen, conditie en kracht opbouw, lichamelijke blessures of gewoon verdieping van je yoga-practice.